Category Φωτοβολταϊκά στις στέγες

Η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στην Καλιφόρνια

solar_roof_sacramentoΕάν η Καλιφόρνια ήταν χώρα θα ήταν στην έκτη θέση παγκοσμίως σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά με τη συνολική παραγωγή των 10.649 MW να ξεπερνά την αντίστοιχη παραγωγή σε χώρες σαν την Γαλλία και την Ισπανία. Η καθαρή αυτή ενέργεια καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες σχεδόν 2,6 εκατομμυρίων κατοικιών της Καλιφόρνια ενώ τα φωτοβολταϊκά δίνουν δουλειά σε πάνω από 50.000 άτομα.

Η Καλιφόρνια είναι πρωτοπόρος στην προστασία του περιβάλλοντος και συνεχίζει να προωθεί προγράμματ...

Περισσότερα

Παραγωγός του μήνα

IMG_7525Κάθε μήνα αναφερόμαστε σε έναν από τους αρκετούς πλέον παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, οι οποίοι αξιοποιούν την ενέργεια που τους παρέχει η φύση για να συμβάλλουν στην βελτίωση του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα οικονομικό όφελος!

Ο κος Γιώργος στις Σποράδες με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 10 kW στην στέγη του σπιτιού του επιτυγχάνει υψηλό και μάλιστα αφορολόγητο εισόδημα!

Παράλληλα με το οικονομικό όφελος, η εγκατάσταση είναι ισοδ...

Περισσότερα

Apple και Google επενδύουν σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας!

Τα τελευταία χρόνια οι επενδύσεις μεγάλων καινοτόμων εταιριών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) πληθαίνουν και αποτελούν πλέον συχνό φαινόμενο. Η γνωστή σε όλους μας Apple αποφάσισε να επενδύσει σχεδόν 850 εκατομμύρια δολάρια για να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα. Με τον τρόπο αυτό τα κεντρικά της γραφεία και όλα τα καταστήματα της στην Καλιφόρνια θα λαμβάνουν καθαρή ενέργεια από τον ήλιο.

Η Google επίσης στρέφεται στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ με την α...

Περισσότερα

Από χώρος απορριμμάτων σε βιώσιμο πάρκο

Το 2015 θα ξεκινήσει στο Staten Island της Νέας Υόρκης η εγκατάσταση μιας φωτοβολταϊκής μονάδας συνολικής ισχύος 10MW. Το ιδιαίτερο με το συγκεκριμένο σύστημα είναι ότι θα τοποθετηθεί στο πάρκο Freshkills το οποίο μέχρι το 2001 αποτελούσε παγκοσμίως τη μεγαλύτερη μονάδα υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Ο όγκος των απορριμμάτων ξεπερνούσε σε ύψος το Άγαλμα της Ελευθερίας και φαινόταν από το διάστημα.

Το πάρκο Freshkills θα μεταμορφωθεί σε ένα μέρος βιώσιμο και θα αποτελέσει για τους Νεοϋορκ...

Περισσότερα

Το καλύτερο ηλιακό κτίριο του 2014

Κάθε χρόνο στα πλαίσια προώθησης της οικολογικής αρχιτεκτονικής και της βιώσιμης ανάπτυξης διοργανώνεται το Ευρωπαϊκό Ηλιακό Δέκαθλο (European Solar Decathlon) στο οποίο συναγωνίζονται ομάδες που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν πλήρως λειτουργικά κτίρια τα οποία χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια.

solar_decathlon_2014_winners2-153[1]Η φετινή διοργάνωση έλαβε χώρα στην Γαλλία και τα είκοσι πράσινα κτίρια που έφτασαν στον τελικό ανεγέρθησαν στο Παρίσι...

Περισσότερα

Η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή γέφυρα στον κόσμο

blackfriars bridgeΜόλις πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο η κατασκευή της μεγαλύτερης φωτοβολταϊκής γέφυρας στον κόσμο. Η Blackfriars Bridge, κτισμένη το 1869, ενώνει τις ακτές του Τάμεση και αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς τραίνων της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια μιας σειράς αναπλάσεων και με στόχο την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προχώρησαν στη μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων κατά μήκος της γέφυρας...

Περισσότερα

Έξυπνη Ενεργειακή Αυτονόμηση – Παραγωγός του μήνα

Κάθε μήνα αναφερόμαστε σε έναν από τους αρκετούς πλέον παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, οι οποίοι αξιοποιούν την ενέργεια που τους παρέχει η φύση και συμβάλλουν στην βελτίωση του περιβάλλοντος.

Ο κος Αλέξανδρος στις Σποράδες καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες με ένα έξυπνο αυτόνομο σύστημα το οποίο σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε από τη ZEIS ελαχιστοποιώντας το κόστος των λογαριασμών της ΔΕΗ...

Περισσότερα

Εγκαίνια των φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής ισχύος 40kW σε σχολεία

Εγκαινιάστηκαν τα τέσσερα φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ισχύος 40kW σε σχολεία του δήμου Ελευσίνας. Το έργο έγινε με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση από τον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης. Τα συστήματα σχεδιάστηκαν και εγκαταστάθηκαν από την εταιρία ZEIS και πιστοποιήθηκαν  κατά το πρότυπο ΕΝ 62446:2009 από τον διαπιστευμένο Φορέα Ελέγχου TUV Austria Hellas.

σχολειο ζεισΜε την πράσινη ενέργεια που θα παράγεται, η οποία μάλιστα ισ...

Περισσότερα

Παραγωγός του μήνα

Κάθε μήνα αναφερόμαστε σε έναν από τους αρκετούς πλέον παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, οι οποίοι αξιοποιούν την ενέργεια που τους παρέχει η φύση για να συμβάλλουν στην βελτίωση του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα οικονομικό όφελος!

Η ενέργεια που παράγει το φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 10 kW στο δώμα του  2ου Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας αποτρέπει κάθε χρόνο την έκλυση 14 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO) στην ατμόσφαιρα όσο δ...

Περισσότερα

Παραγωγός του μήνα

Φωτοβολταϊκά

Κάθε μήνα αναφερόμαστε σε έναν από τους αρκετούς πλέον παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, οι οποίοι αξιοποιούν την ενέργεια που τους παρέχει η φύση για να συμβάλλουν στην βελτίωση του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα οικονομικό όφελος!

Ο κος Θεόδωρος στην Κινέττα Αττικής  με την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών στην στέγη του σπιτιού του επιτυγχάνει υψηλό και μάλιστα αφορολόγητο εισόδημα!

Η ενέργεια που παράγει το φωτοβολταϊκό σύστημα θα αποτρέ...

Περισσότερα