Η Κόστα Ρίκα πετυχαίνει 100% κάλυψη ενέργειας από ΑΠΕ!

costa_rica_geothermalΤις πρώτες 75 ημέρες του 2015 η Κόστα Ρίκα στην Κεντρική Αμερική δεν χρησιμοποίησε καθόλου συμβατικά καύσιμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Απεναντίας, κάλυψε όλες τις ενεργειακές της ανάγκες με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Από το 1989 η πλειοψηφία των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια καλύπτεται από υδροηλεκτρικές μονάδες ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών και τα συστήματα γεωθερμίας. Στην Κόστα Ρίκα ο κόσμος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το περιβαλλοντικό πρόβλημα. Η πλειοψηφία των κατοίκων της υποστηρίζουν την ανάπτυξη των ΑΠΕ, χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ παράλληλα το ¼ της χώρας έχει χαρακτηρισθεί εθνικός δρυμός για την προστασία των δασών και του φυσικού της πλούτου.

Μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς η Κόστα Ρίκα στοχεύει να καλύπτει το 95% των ηλεκτρικών της αναγκών από ΑΠΕ και μέχρι το 2021 έχει στόχο να μηδενίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Φανταστείτε μια ολόκληρη χώρα να ηλεκτροδοτείται με καθαρή ενέργεια και να έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων!

Source: www.time.com & www.econews.gr, εικόνα shutterstock

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>