Δρόμοι φτιαγμένοι από φωτοβολταϊκά

Το Αμερικανικό υπουργείο μεταφορών επιχορηγεί την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα επιτρέπει την ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών σε δρόμους και χώρους στάθμευσης που θα παράγουν ενέργεια από την ηλιακή ακτινοβολία. Εκτός από την παραγωγή ενέργειας οι «ηλιακοί δρόμοι» σχεδιάζονται να ενσωματώνουν λαμπτήρες LED για τις οδικές σημάνσεις και την ασφαλή οδήγηση. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα διαδραστικών σημάνσεων μέσα στον δρόμο δίνοντας πληροφορίες για κινδύνους, όρια ταχύτητας κλπ.

Στα πιο μακροπρόθεσμα σχέδια υπάρχει η ενσωμάτωση καλωδίων ηλεκτρικής ενέργειας, ιντερνέτ, τηλεφώνου και τηλεόρασης με σκοπό τη μείωση των εξόδων συντήρησης των υπαρχόντων δικτύων.

Υπολογίζεται πως αν εφαρμοζόταν αυτή η τεχνολογία σε όλους τους δρόμους και τα παρκινγκ της Η.Π.Α, θα κάλυπτε τρείς φορές την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας όλων των νοικοκυριών της χώρας!

 

One comment to Δρόμοι φτιαγμένοι από φωτοβολταϊκά

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>