Η Νορβηγία ως “μπαταρία” ηλεκτρικής ενέργειας για την Ευρώπη

NorwayΌταν το ηλεκτρικό ρεύμα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) δεν μπορεί να καλύπτει την κατανάλωση των χωρών τις Ευρωπαϊκής Ένωσης εργοστάσια παραγωγής από συμβατικές πηγές ενέργειας ανοίγουν για να καλυφθεί η ανάγκη. Οι συμβατικές πηγές ενέργειας, πχ ο λιγνίτης, μολύνουν το περιβάλλον με επιπτώσεις τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο για την υγεία των ανθρώπων.

Η Νορβηγία σχεδιάζει να καλύψει αυτές τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης από εργοστάσια υδροηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας το ενιαίο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο καλύπτει 400 εκατομμύρια ανθρώπους σε 24 χώρες. Η Νορβηγία ως παραγωγός πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε σύμφωνα με έρευνες να δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο μόλις αντιληφτεί πως υπάρχει ανάγκη να αφήσει το νερό να κυλά με συγκεκριμένη ταχύτητα για άμεση παραγωγή.

Ήδη η Νορβηγία είναι ο έκτος πιο μεγάλος παραγωγός υδροηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο και η χώρα καλύπτει τα 96% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας από τα υδροηλεκτρικά.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>