Η στροφή της Ινδίας στις ΑΠΕ

taj-mahal-4Το Δελχί, η πρωτεύουσα της Ινδίας, στοχεύει μέχρι το 2022 να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 2 GW. Η αρχή θα γίνει με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στάσεις λεωφορείων, τρένων και μετρό, ενώ στη συνέχεια θα τεθούν σε εφαρμογή καινοτόμα μέτρα, όπως το πρόγραμμα του net-metering, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους κατοίκους να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των σπιτιών τους.

Στα πλαίσια αυτά, η εταιρία μετρό DMRC (Delhi Metro Rail Corporation) έχει εγκαταστήσει στις στέγες των σταθμών του μετρό φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ισχύος 2,8 MW, πρωτοβουλία που οδήγησε σε βράβευση της εταιρίας από το Υπουργείο Ενέργειας της Ινδίας για την παρουσία της μεταξύ των ηγετικών φορέων του δημοσίου που επιδιώκουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο.

Η εταιρία, μάλιστα, επεκτείνει ήδη το σιδηροδρομικό της δίκτυο και σε γειτονικές περιοχές πέρα από τα όρια του Δελχί και σχεδιάζει να αυξήσει τα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των σταθμών της, με στόχο να φτάσει την εγκατεστημένη ισχύ των 50 MW σε όλη τη κλίμακα του δικτύου των σταθμών της τόσο μέσα στο Δελχί όσο και γύρω από την περιφέρειά του. Ο απώτερος της στόχος της εταιρίας είναι να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών συστημάτων, ώστε τελικά να καλύπτει το 100% των μελλοντικών της αναγκών αποκλειστικά με την ενέργεια του ήλιου.

Πηγή http://cleantechnica.com/

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>