Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο ηλιακό αεροδρόμιο του κόσμου

Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο ηλιακό αεροδρόμιο του κόσμου έγινε πραγματικότητα στην πόλη Κοχί της Ινδίας. Στις αρχές του Οκτώβρη το αεροδρόμιο του Κοχί εγκαινίασε φωτοβολταϊκό πάρκο παραγωγής ηλιακής ενέργειας το οποίο καταλαμβάνει 45 στρέμματα γης και κάνει χρήση 46.000 φωτοβολταϊκών πάνελ. Το έργο ξεκίνησε το 2013 με τις πρώτες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ στις στέγες των σταθμών του αεροδρομίου και ολοκληρώθηκε μετά από πολλαπλές τμηματικές επεκτάσεις. Το συνολικό σύστημα των φωτοβολταϊκών πάνελ στο έδαφος και στις στέγες του αεροδρομίου έχει πλέον συνολική ισχύ 12MW και παράγει ενέργεια που ανέρχεται σε 50.000 με 60.000 κιλοβατώρες (kWh) κάθε ημέρα.

Οι αρμόδιες αρχές υπολογίζουν ότι η πρωτοβουλία αυτή θα μειώσει συνολικά τις εκπομπές του άνθρακα κατά 300.000 τόνους για τα επόμενα 25 χρόνια. Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του στόχου που έχει θέσει η Ινδία να αυξήσει την ισχύ των εγκατεστημένων φωτοβολταϊκών συστημάτων από 4GW σε 100 GW έως το 2022. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου εκφράζεται η ελπίδα η πρωτοβουλία αυτή να αποτελέσει κίνητρο και για νέες αντίστοιχες επενδύσεις.

solar-field-airport IndiaΠηγή http://www.independent.co.uk

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>