Το υπερηχητικό μέλλον στις μεταφορές

Ένα καινούργιο εντυπωσιακό μέσο μεταφοράς έρχεται να εκμηδενίσει τις αποστάσεις. Το σύστημα μεταφοράς Hyperloop™, που κατασκευάζεται και δοκιμάζεται από μια ομάδα κορυφαίων μηχανικών και επιστημόνων στην Αμερική, είναι ένα αεροδυναμικό βαγόνι σε σχήμα «κάψουλας» που κινείται μέσα σε έναν σωλήνα. Ο σωλήνας είναι κατασκευασμένος από ενισχυμένο υλικό και προστατεύει την κάψουλα από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ οι πυλώνες στους οποίους στηρίζεται ο σωλήνας εξασφαλίζουν το σύστημα από τους σεισμούς. Εντός του σωλήνα επικρατούν συνθήκες πολύ χαμηλής πίεσης που μειώνουν κάθε πιθανή τριβή και επιτρέπουν στην κάψουλα να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και πάνω από 1000 km την ώρα.

Το νέο αυτό μέσο μαζικής μεταφοράς θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς φωτοβολταϊκά πάνελ και ανεμογεννήτριες θα φροντίζουν να παράγουν την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται καθιστώντας το ένα πλήρως οικολογικό μέσο μεταφοράς, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που θα μπορεί να πιάσει η κάψουλα θα είναι ίση με την ταχύτητα του ήχου, δηλαδή μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο συμβατικό μέσο. Τέλος, το κόστος του ταξιδιού αναμένεται να είναι χαμηλό διότι το κόστος υλοποίησης αυτού του έργου αναμένεται να είναι μικρότερο από άλλα υπάρχοντα ή προτεινόμενα μέσα μεταφοράς.

Πηγή http://hyperlooptransp.com/

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>