Διπλασιασμός της παραγόμενης αιολικής ενέργειας τα επόμενα 5 χρόνια

Η συνολική ενέργεια που παράγεται από τα αιολικά πάρκα αναμένεται να διπλασιαστεί ως προς την εγκατεστημένη ισχύ σε παγκόσμιο επίπεδο τα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC). Στα τέλη του 2015 η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από αιολική ενέργεια ανερχόταν στα 433 γιγαβάτ (GW) και μέχρι το 2020 προβλέπεται να φτάσει τα 792 γιγαβάτ (GW). Σε αυτό το στόχο αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά κυρίως η Κίνα και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας, οι ΑΠΕ ωρίμασαν και πρωτοστατούν στο μετασχηματισμό του ενεργειακού κλάδου, με πρώτη την αιολική ενέργεια, η οποία είναι ανταγωνιστική, αξιόπιστη και πυροδοτεί την οικονομική ανάπτυξη μέσα από τις νέες θέσεις εργασίας και τους οικονομικούς κλάδους που προωθεί. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι υπάρχουν αναδυόμενες αγορές στην Αφρική και στη Λατινική Αμερική, αλλά και σε διάφορες χώρες της Ασίας. Η Ελλάδα σημειώνει ως τώρα απουσία από αυτή την παγκόσμια κίνηση, ωστόσο υπάρχει η ελπίδα ότι θα συμβάλλει και αυτή αργά ή γρήγορα στη δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή http://www.gwec.net/

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>