Δημιουργικά συστήματα

Φωτοβολταϊκά ως δομικά στοιχείαΠρωτότυπες τεχνολογίες φωτοβολταϊκώνΕνέργειες κίνησηςΣταθμοί φόρτισηςΔημιουργικές κατασκευέςΑσύρματη φόρτιση

Φωτοβολταϊκά ως δομικά στοιχεία

Η ομάδα της ZEIS παρακολουθεί συνεχώς τις νέες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και τις φέρνει κοντά σας. Τα καινοτομικά προϊόντα μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσετε πρωτότυπα κτίρια ή και άλλες κατασκευές με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά συστήματα.

BIPV

Building integrated pvΗ τεχνολογία BIPV επιτρέπει την χρήση των φωτοβολταϊκών πλαισίων ως δομικά στοιχεία αντικαθιστώντας συμβατικά υλικά, όπως τα κεραμίδια, ενώ αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς των ΑΠΕ. Αυτή η τεχνολογία είναι εξαιρετικά συμφέρουσα στα νεόδμητα κτίρια ή σε κτίρια όπου χρειάζεται η αντικατάσταση των ήδη υπάρχοντων κεραμιδιών.

Πλεονεκτήματα των BIPV:

✓ Οικονομική λύση, καθώς αποτελούν «υποκατάστατα» των δομικών υλικών
✓ Υψηλή μονωτική ικανότητα
✓ Οπτικά και αισθητικά εναρμονισμένο αποτέλεσμα
✓ Εξοικονόμηση ενέργειας με την παραγωγή από τα φωτοβολταϊκά

Τεχνολογία «Glass-PV»

Glass PV

Η τεχνολογία των χρωματιστών, ημιδιάφανων και διάφανων φωτοβολταϊκών πλαισίων επιτρέπει την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε κτίρια ως στέγαστρα, σκίαστρα ή ακόμα και ως τοίχους και παράθυρα! Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, δίνεται η δυνατότητα να επιλεχθεί το επίπεδο φωτός που είναι επιθυμητό να διαχέεται στο χώρο. Με τον τρόπο αυτό, βελτιώνεται η βιοκλιματικότητα και η αισθητική του χώρου, ενώ παράλληλα παράγεται καθαρή ενέργεια από τον ήλιο!

Με την τεχνολογία “Glass-PV” πετυχαίνουμε:

  • Αντικατάσταση συμβατικών υλικών (κεραμίδια, μπετό, απλό τζάμι κτλ.) με γυαλί ασφαλείας που ενσωματώνει κυψέλες φωτοβολταϊκών
  • Βελτίωση της φωτεινότητας και επιλογή των επιθυμητών επιπέδων φωτός στο εσωτερικό του χώρου
  • Βελτίωση της βιοκλιματικότητας
  • Μοναδική αισθητική
  • Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος

flex panel 1Εύκαμπτο φωτοβολταϊκό πάνελ

Το εύκαμπτο φωτοβολταϊκό πάνελ είναι ένα καινοτομικό προϊόν πολύ υψηλής απόδοσης το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί σε κυρτές επιφάνειες (τροχόσπιτα, σκάφη, αυτοκίνητα κτλ.), σε επιφάνειες που περπατάμε (κατάστρωμα σκαφών, μπαλκόνια κτλ.) και σε άπειρες άλλες κατασκευές όπως τέντες σκίασης, τέντες σκαφών κτλ.

Το εύκαμπτο φωτοβολταϊκό πάνελ μπορεί να εφαρμοστεί σε μέρη που τα συμβατικά πάνελ δε μπορούν. Η βάση του πάνελ αποτελείται από ένα ελαφρύ πολυμερές φιλμ, που είναι ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται στην θάλασσα καθώς και σε μέρη με δύσκολα καιρικά φαινόμενα. Διατίθεται με πολλές επιλογές προσαρμογής, όπως φερμουάρ, ταινία διπλής όψης και οπές δεσίματος και ζυγίζει το 1/5 σε σχέση με ένα αντίστοιχο κλασικό φωτοβολταϊκό  πάνελ.

Μπορεί να εγκατασταθεί πάνω σε σκάφη, σε μεταφορικά μέσα και σε δομικά στοιχεία, ενώ είναι τόσο ανθεκτικό που μπορείτε ακόμα και να περπατάτε επάνω του!

Φωτοβολταϊκό πεζοδρόμιο

Pavement PV

Είναι πλέον εφικτό να κατασκευαστούν ακόμα και φωτοβολταϊκά πεζοδρόμια. Υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάνελ, ή “πλακάκια πεζοδρομίου” όπως αποκαλούνται, σε διάφορα χρώματα και μεγέθη.

Η δυνατότητα παραγωγής ενέργειας κάτω από τα πόδια μας ακούγεται σαν κάτι από το μέλλον…αλλά η ΖΕΙS τα εγκαθιστά σήμερα!

Η εταιρεία ΖΕΙS συνεργάζεται με εξειδικευμένους αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς προσφέροντας

δημιουργικές λύσεις στον τομέα των πρωτότυπων φωτοβολταϊκών εφαρμογών.

Μόνο η φαντασία βάζει όρια στην αρχιτεκτονική του κτιρίου σας!

 

Πρωτότυπες τεχνολογίες φωτοβολταϊκών

Τεχνολογία «Pyramid»

services4-3Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών πλαισίων που προσφέρει η εταιρεία ZEIS είναι η χρήση της καινοτόμου Γερμανικής τεχνολογίας “Pyramid”, η οποία υπερέχει των λοιπών τεχνολογιών σε πολλά σημεία. Κάποια από αυτά είναι:
✓ «Αυτοκαθαρισμός» των πλαισίων λόγω της πυραμοειδούς επικάλυψης.
✓ Υψηλή αποδοτικότητα συγκριτικά με τα κοινά φωτοβολταϊκά πλαίσια.
✓ Ειδική κάλυψη 4 χιλιοστών και αλουμινένιο πλαίσιο με ειδικό σχεδιασμό που συμβάλλει στον αυτοκαθαρισμό τους.

Εύκαμπτο φωτοβολταϊκό πάνελ

flex panel 1Το εύκαμπτο φωτοβολταϊκό πάνελ μπορεί να εφαρμοστεί σε μέρη που τα συμβατικά πάνελ δε μπορούν. Η βάση του πάνελ αποτελείται από ένα ελαφρύ πολυμερές φιλμ, που είναι ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται στην θάλασσα, αλλά και σε μέρη με δύσκολα καιρικά φαινόμενα. Μπορεί να εγκατασταθεί πάνω σε σκάφη, σε μεταφορικά μέσα και σε δομικά στοιχεία, ενώ είναι τόσο ανθεκτικό που μπορείτε ακόμα και να περπατάτε επάνω του!

Ενέργειες κίνησης

services4-6

Η ομάδα ΖΕΙS σε ερευνητικό επίπεδο πραγματοποιεί διάφορες εναλλακτικές εγκαταστάσεις ενέργειας κίνησης και κάνει πειραματικές δοκιμές.

Στην ΖΕΙS χρησιμοποιούμε εργαλεία και προσφέρουμε λύσεις τελευταίας τεχνολογίας και εργαζόμαστε συνεχώς για τη δημιουργία νέων ενεργειακών λύσεων με γνώμονα πάντα την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος!

Σταθμοί φόρτισης

Στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κόσμο οπού ζούμε, η κίνηση με ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να γίνει ευρέως διαθέσιμη και να εισέλθει και στην καθημερινότητά μας μέσα στα επόμενα χρόνια. Η ZEIS επιθυμώντας να βρίσκεται μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις, σας παρέχει τον εξοπλισμό  για την φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων είτε πρόκειται για οικιακή / ιδιωτική χρήση είτε για δημόσια. Οι φορτιστές έχουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και έχουν δοκιμαστεί στις πιο δύσκολες συνθήκες.

250x158px_smartpvcharge_produktbild250x158px_wallboxmono_produktbild250x158px_wallbox_produktbild

Δημιουργικές κατασκευές

Η ΖΕΙS βλέπει τις δυσκολίες σαν δυνατότητες για εξέλιξη. Το κάθε εμπόδιο είναι μία ευκαιρία να δημιουργούμε καινοτομικές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών σας. Η ΖΕΙS σε συνεργασία με αρχιτέκτονες, μηχανικούς και σχεδιαστές αναλαμβάνει ειδικές κατασκευές χρησιμοποιώντας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ηλιακό δέντρο

Ηλιακό δέντρο
Στην εικόνα δεξιά μπορείτε να δείτε μια από τις κατασκευές μας, το «ηλιακό δέντρο» το οποίο πέρα από τον ξεχωριστό σχεδιασμό του ηλεκτροδοτεί μια αυτόνομη εξοχική κατοικία!

Το ηλιακό δέντρο γεννήθηκε ως λύση στις περιπτώσεις που η σκεπή έχει προβλήματα όπως στατικότητα, έλλειψη χώρου, κακός προσανατολισμός ή/και σκιάσεις.

 

ΖΕΙS 365

ΚΙΤ «ΖΕΙ365»

To KIT «ΖΕΙS 365» είναι ειδικά κατασκευασμένο για να αντέξει κάτω από σκληρές συνθήκες.

To KIT ΖΕΙS 365 καλύπτει βασικές ανάγκες ηλεκτρικού ρεύματος, πχ φόρτιση κινητών, laptop, φωτογραφικών μηχανών και ρεύμα για λάμπες. Τα ΚΙΤ μας έχουν δώσει ρεύμα σε ταξιδιώτες που ταξίδευαν με μηχανές και σκηνές στην Ευρώπη και Ασία, σε αθλητές του αλπικού σκι και σε ένα παρατηρητήριο πυροπροστασίας στην Αττική.

Ασύρματη φόρτιση

Η ασύρματη φόρτιση κινητών τηλεφώνων και άλλων μικροσυσκευών είναι το μέλλον. Ήδη πολλά από τα καινούρια κινητά τηλέφωνα διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα (Nokia, HTC, Samsung, Sharp, Casio, NEC, Motorola, Google, LG, Panasonic, Fujitsu, Blackberry κλπ.).

Η λειτουργία της ασύρματης φόρτισης

zeis_img3Η φόρτιση γίνεται επαγωγικά από τον φορτιστή που «κρύβεται» κάτω από το τραπέζι και φορτίζει το κινητό τηλέφωνο χωρίς καλώδια φόρτισης.

Η φόρτιση ξεκινά αυτόματα όταν το κινητό τηλέφωνο ακουμπά πάνω στο σημείο φόρτισης.

Γιατί η επιχείρηση σας να εφαρμόσει την ασύρματη φόρτιση

Το κινητό τηλέφωνο μας χάρισε ελευθερία κινήσεων, το Wifi τον κόσμο του Internet όπου κι αν βρισκόμαστε. Εμείς σας δίνουμε την ευκαιρία να απελευθερώστε τους πελάτες σας από πρίζες και καλώδια φόρτισης χάρη στην ασύρματη φόρτιση. Εκσυγχρονίστε τώρα την επιχείρηση σας με την τεχνολογία του αύριο!

zeis_img1